Vocale Wereldreis


Cantabile nam u mee op vocale wereldreis
 
Zaterdag 1 oktober, aanvang 20.30u geeft Vocaal Ensemble Cantabile onder leiding van Hans Tijssen een concert in de grote kerk van Hattem. Het koor zal u meenemen op een vocale wereldreis. Ze zingen een zeer gevarieerd programma getiteld ‘Cantemus’ met werken uit verschillende stijlperiodes en Landen.

Er staan werken geprogrammeerd van o.a. de Argentijn Piazolla, Engelsman Finzi, Amerikaan Withacre, Noor Gjeilo en Hattemer Tijssen. Het werk van dirigent Hans Tijssen zal op 1 oktober zijn première beleven. Het is een werk ontstaan in co creatie met het koor.

Tijdens de afgelopen Corona periode hebben diverse koorleden teksten aangedragen/ geschreven die als uitgangspunt voor een nieuwe compositie moesten dienen. Hans Tijssen heeft deze teksten samengebracht en er het werk ‘ A New Dawn’ mee gecomponeerd.
Het werk herinnerd aan de stille coronaperiode maar spoort vooral aan om vooruit te kijken en door te zetten.

De muzikale intermezzo’s in het programma worden gespeeld door pianist Lucas Driessen. Hij zal een aantal Spaanse impressies voor piano spelen van de componist Ginastera.

Cantabile is een a-capella gemengd koor van zo’n 25 enthousiaste zangers van verschillende leeftijden dat door Herman Haverkort in 2007 is opgericht en inmiddels is gegroeid tot een boven gemiddeld amateurkoor. Het repertoire is hoofdzakelijk klassiek maar uitstapjes naar andere muziek worden niet gemeden.

Het programma is een mooie mix van klassieke, moderne en lichte muziek. A caplella werken die goed tot hun recht komen in de prachtige ambiance van de Grote- of Andreaskerk in Hattem.



banner Cantemus Eventbrite

©2007 - 2023 Cantabile Contact Me
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver