Pasted Graphic 1


Pasted Graphic
Bestel uw kaarten: https://www.eventbrite.nl/e/tungara-zing-tickets-639862615307

Misa Criolla 2022

Argentijnse tenor schittert in Misa Criolla van Ramirez

Huygens Music presenteert in december zeven uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma waarin de Misa Criolla van Ariel Ramirez centraal staat. Een avond met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst.

Het wordt een bijzondere reeks concerten. De reeks markeert 15 jaar samenwerking tussen Huygens Music en de Argentijnen. Verder gedenken wij het 101e geboortejaar van twee Argentijnse grootmeesters, te weten Ramirez en Piazolla. Naast de Misa Criolla van Ramirez is er ook muziek van Piazolla te horen.

Het concert in Hattem is op 7 december in de Grote kerk en begint om 20.30u.

De Argentijnen werken dan samen met het Vocaal Ensemble Cantabile onder leiding van Hans Tijssen. Multi-instrumentalist Daniel Morcos zal de koorzangers en tenor Javier Rodriguez begeleiden. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering.

De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. Een echte hitmis. Dit stuk is populair bij koor- en wereldmuziekminnend Nederland. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. Dit geeft de uitvoeringen een heel authentieke klank en sfeer. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had.

Het beloven Zuid-Amerikaanse muziekavonden vol temperament en warmbloedigheid te worden waarin klassieke kerkmuziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten.

Voor meer informatie over de volledige concerttour en voorverkoop van kaarten kunt u terecht op
www.huygensmusic.nl

Vocale Wereldreis


Cantabile nam u mee op vocale wereldreis
 
Zaterdag 1 oktober, aanvang 20.30u geeft Vocaal Ensemble Cantabile onder leiding van Hans Tijssen een concert in de grote kerk van Hattem. Het koor zal u meenemen op een vocale wereldreis. Ze zingen een zeer gevarieerd programma getiteld ‘Cantemus’ met werken uit verschillende stijlperiodes en Landen.

Er staan werken geprogrammeerd van o.a. de Argentijn Piazolla, Engelsman Finzi, Amerikaan Withacre, Noor Gjeilo en Hattemer Tijssen. Het werk van dirigent Hans Tijssen zal op 1 oktober zijn première beleven. Het is een werk ontstaan in co creatie met het koor.

Tijdens de afgelopen Corona periode hebben diverse koorleden teksten aangedragen/ geschreven die als uitgangspunt voor een nieuwe compositie moesten dienen. Hans Tijssen heeft deze teksten samengebracht en er het werk ‘ A New Dawn’ mee gecomponeerd.
Het werk herinnerd aan de stille coronaperiode maar spoort vooral aan om vooruit te kijken en door te zetten.

De muzikale intermezzo’s in het programma worden gespeeld door pianist Lucas Driessen. Hij zal een aantal Spaanse impressies voor piano spelen van de componist Ginastera.

Cantabile is een a-capella gemengd koor van zo’n 25 enthousiaste zangers van verschillende leeftijden dat door Herman Haverkort in 2007 is opgericht en inmiddels is gegroeid tot een boven gemiddeld amateurkoor. Het repertoire is hoofdzakelijk klassiek maar uitstapjes naar andere muziek worden niet gemeden.

Het programma is een mooie mix van klassieke, moderne en lichte muziek. A caplella werken die goed tot hun recht komen in de prachtige ambiance van de Grote- of Andreaskerk in Hattem.



banner Cantemus Eventbrite

Armed Man Concert

Cantabile zingt weer volop
Nu de meeste Corona-maatregelen achter ons liggen is het Vocaal Ensemble Cantabile sinds een paar weken weer volop aan het repeteren. Dat vindt plaats onder veilige omstandigheden op woensdagavond in de Emmaüskerk. Het koor werkt momenteel aan de voorbereidingen van een najaarsconcert (01 oktober) en later aan een kerstconcert (08 december).
Voor het najaarsconcert staan op het programma stukken van o.a. Whitacre (Lux Aurumque, een lied met prachtige samenklanken), Elgar en Piazzola (Adios Nonino, het lied met de traan van Maxima). Daarnaast een werk van de dirigent  van Cantabile: Hans Tijssen. Hij schreef A New Dawn speciaal voor het koor n.a.v. de COVID-lockdown. De teksten voor dit prachtige lied zijn aangeleverd door koorleden. In het kerstconcert staat de Misa Criolla van Ramírez centraal.
 
Cantabile heeft een redelijk goede stemverhouding, maar aanvulling met enkele tenoren en/of bassen is zeer welkom. En met het nieuwe programma is dit het goede moment om in te stappen. Voel je hier iets voor stuur dan even een berichtje aan
secretaris@cantabilehattem.nl . Je bent van harte welkom!
©2007 - 2023 Cantabile Contact Me
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver